Processor speed

Problems? Post here...
Post Reply
User avatar
LuiM
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: 09 Oct 2006, 16:00
17

Processor speed

Post by LuiM »

When i bought my computer, it was totally wiped, no windows, nothing. I installed my copy of windows, but in System Properties it says the processor is 2.4GHz, when it is a 3.4 GHz processor, where did i lose my 1GHz?!

User avatar
ilkjester
Fame ! Where are the chicks?!
Fame ! Where are the chicks?!
Posts: 165
Joined: 09 Aug 2006, 16:00
17
Contact:

Post by ilkjester »

Humm ive seen it when it was like .2 ghz lower but a not that tremounous amount whats your computers specs

User avatar
bad_brain
Site Owner
Site Owner
Posts: 11636
Joined: 06 Apr 2005, 16:00
18
Location: In your eye floaters.
Contact:

Post by bad_brain »

if it's an Athlon 64 3400+ processor you have to pay attention to the fact that AMD is using different algorithms for the frequency than Intel, so an 3400+ has an frequency of 2.4 GHz and not 3.4GHz, in this case everything would be ok... :wink:

if not:

for an Intel one get processor identification utility here.

for an AMD one get AMD CPUID here.

Post Reply